Home => Numerologie => Geboortegetal => Geboortegetal 7

Geboortegetal 7

7

De analyst – Innerlijke wijsheid

Element

Water

Sleutels

Analist, begrijpt wetenschap, meditatie, Ritueel en Magie.

Numerologie

De zeven is een wetenschapper, altijd aan het nadenken en leren, gericht op kwaliteit, vol geloof en vertrouwen. De zeven is evenwichtig en houdt van rust en straalt dit ook uit, zijn/haar gedrag is beschaafd en edelmoedig. De Zeven raakt nauwelijks de aarde en zweeft als het ware. De zeven staat voor spiritualiteit, voor vervagen en voor eenzame hoogten. Soms wil de zeven alleen maar praten met bovennatuurlijke of goddelijke wezens. De zeven leeft vaak in een roes, een droomwereld en heeft soms alle grip op de werkelijkheid en het leven om hem/haar heen verloren. De zeven heeft interesse in alles wat men niet praktisch nodig heeft in het leven. Je moet de zeven niet laten winkelen in b.v. een groentewinkel, maar wel in een esoterische boekhandel of new-age winkel. de zeven is een gevoelig mens maar ziet de dingen soms te mooi of juist te lelijk. De zeven zou soms wel willen vluchten maar kan dit niet. De drang om te vluchten is groter dan de drang om te ervaren. De zeven kan zich erg eenzaam voelen en onbegrepen. Hij/zij heeft grote intuïtie en voelt veel dingen aan, nog voordat het gebeurd is. De zeven is in een dienstbaar beroep zeer geschikt.
De zeven moet altijd proberen evenwicht te vinden tussen, enerzijds de behoefte aan structuur, en anderzijds de behoefte aan verandering. De zeven heeft vaak het gevoel in meer dan één richting geduwd te worden. Het zal de zeven dan ook zelden lukken om achter de grote hoeveelheid aan interesses die hij/zij heeft, tegelijkertijd aandacht te besteden. In plaats daarvan kan de zeven beter kijken hoe hij/zij spontaan kan zijn en tijd vrij kan maken voor persoonlijke groei.

Positief

Je vertrouwt op je diepste gevoelens; vertrouwt anderen genoeg om je hart open te stellen; en neemt emotionele risico’s en deelt je gevoelens. De zeven zoekt de fleur in het leven. Hij/zij is verzorgend en zorgt goed voor anderen.

Negatief

Te haastig, onredelijk, tegenzin om te leren, angst om te falen en alleen te zijn. De negatieve zeven grijpt snel naar drugs en alcohol. Als kind geven ze vaak problemen voor de ouders, maar ook als jonge volwassenen kan de zeven voor heel wat problemen zorgen voor ouders, vrienden, gezin en familieleden. De zeven heeft soms iets te veel de neiging zich van alles en iedereen terug te trekken.

Te leren les

Uw geest ontwikkelen en wijsheid en begrip verwerven.

Bekijk ook

Geboortegetal 1

De Enkeling