Home => Astrologie => De 4 Elementen => De 4 Elementen in seksualiteit

De 4 Elementen in seksualiteit


Ook het astrologische element beïnvloedt de manier waarop iemand tegeneover seks staat.

  • Voor aardetekens is een orgasme een fysieke aangelegenheid
  • Voor vuurtekens een uitwisseling van energie
  • Voor watertekens een emotionele ervaring
  • Voor luchttekens is het een gespreksonderwerp.
vuur Vuur wil doen:
Ram
Vuurtekens zijn hartstochtelijk en onstuimig, ze houden van wellust en felle seks. Vuurtekens willen een ongecompliceerd, spontaan liefdesleven waaraan zij plezier kunnen beleven. Deze tekens halen zelden wellust en liefde door elkaar en kunnen erg genieten van het verleiden. Een vuurteken wordt graag gevleid en wie een vuurteken wil verleiden moet zich een beetje uitsloven. Met al te emotionele liefdesverklaringen kun je een vrijheidslievend vuurteken afschrikken.
Leeuw
Boogschutter
aarde Aarde wil ervaren:
Stier
Aardetekens zijn van nature heel lichamelijk ingesteld. Seksueel contact is sensueel en eerder ruig en aards dan romantisch. Maar aarde uis behoedzaam, wordt zelden zomaar meegesleept en verlangt een langzame verleiding. Het sterke libido van een aardeteken heeft een regelmatige ontlading nodig. Toch kunnen aardetekens ook erg lang zonder seks. Sensualiteit is belangrijker dan pure seks en door een gebrek aan emotioneel contact kan een aardeteken zich onbevredigd voelen, zelfs na een hartstochtelijke vrijpartij.
Maagd
Steenbok
water Water wil voelen:
Kreeft
Watertekens zijn gevoelig en subtiel, ze verlangen naar eenwording met hun geliefde. Ze zijn romantisch en door hun goedgelovigheid kunnen ze makkelijk worden misbruikt door mensen die hun wellust als liefde brengen. Water laat zich heel makkelijk misleiden. Deze tekens gaan zelden rechtstreeks op hun doel af, maar kiezen voor een subtiele verleiding. Ze zijn zacht en teder en prefereren -uitgezonderd de Schorpioen- echte liefde boven een hartstochtelijke relatie.
Schorpioen
Vissen
lucht Lucht wil praten:
Tweelingen
Luchttekens zijn sociaal en praten graag en veel. Ze houden feitelijk meer van woorden dan van daden, ook wanneer het om erogene zones gaat. Ze houden van seks en ze praten over seks, maar kunnen moeite hebben het in de praktijk te brengen. De intellectueel ingestelde luchttekens leven soms teveel in hun eigen wereld, voor een luchtteken zit seksuele aantrekkingskracht tussen de oren. Voor veel luchttekens is een goed geestelijk contact het belangrijkste en zij hebben het intieme gesprek tot onderdeel van het vrijen gemaakt.
Weegschaal
Waterman


De wederzijdse invloed van elementen:

water + vuur Water dempt de hitte van vuur of prikkelt het tot het stoomt.
aarde + vuur Aarde dooft het vuur of laat het lang en langzaam branden.
lucht + vuur Lucht wakkert het vuur aan maar is snel uitgebrand.
aarde + lucht Aarde zuigt de lucht weg en laat weinig ruimte voor hartstocht.
aarde + water Aarde en water remmen elkaar maar kunnen intense emoties ervaren.
lucht + water Water en lucht creëren nevels die ware gevoelens kunnen verdoezelen.
water + water Water en water kunnen hun lustgevoelens laten verdrinken.
lucht + lucht Lucht en lucht kunnen zoveel praten dat ze niet aan seks toekomen.
vuur + vuur Vuur en vuur is ware hartstocht.
aarde + aarde Aarde en aarde komen moeizaam op gang maar blijven lang trouw.

Bekijk ook

Element Aarde

Het element aarde komt astrologisch terug in drie dierenriemtekens, te weten Stier, Maagd en Steenbok, en wat deze drie tekens met elkaar gemeen hebben is praktische zin, ze zijn concreet en houden niet van onzin.