Eik (21/3):

Eik (21/3):

Eiken domineren in alle omstandigheden. Ze zijn groot in alles : grote leiders met brede visies. Eiken gaan graag tegen de stroom in : hoe meer tegenstand zij tegenkomen, des te krachtiger en moediger ze worden. Aan nietsdoen heeft de eik een hekel, tijd is kostbaar en die moet nuttig besteed worden.

Een eik is altijd zichzelf. Toneelspelen is niets voor hem. De eik heeft een positieve kijk op het leven. Zit het even tegen, dan hoor je van hem geen negatieve geluiden, het plan wordt snel aangepast om er weer vol goede moed tegenaan te gaan. Zijn intuïtie leidt hem.

Eiken zijn tolerant en houden van een druk sociaal leven, zolang hun onafhankelijkheid hier maar niet onder lijdt. Eiken kunnen soms indiscreet zijn en nemen geen blad voor hun mond. De eik staat met beide benen stevig op de grond. In de liefde lijkt hij een starre partner, hij heeft moeite met romantiek. De jonge eik wordt snel en gemakkelijk verliefd en denkt steeds de ware gevonden te hebben. Op latere leeftijd wint het verstand. Heeft hij eenmaal een relatie, dan is hij trouw tot in de dood.

Kernwoorden: Robuust karakter, dapper, sterk, meedogenloos, onafhankelijk, verstandig, houdt niet van veranderingen, houdt zijn voeten stevig op de grond, een actief persoon.

Energie: De kwaliteiten van de eik kunnen je helpen bij de ontwikkeling van je innerlijke kracht. Als je ongeduldig of pessimistisch wordt omdat het leven niet die wending neemt waarop je hoopt, zoek dan steun bij de eik. Deze boomsoort zal ervoor zorgen dat je rustig en krachtig door blijft gaan met de projecten die je voor ogen hebt.

Je hebt dezelfde kracht en vastberadenheid als de eik. Je gaat graag tegen de stroom in en als je tegenstand ontmoet, wekt dat je vechtlust op. Je hebt een ijzeren gestel; je wordt meestal stokoud. In je beroep gedraag je je voorbeeldig. Aan rondlummelen heb je een hekel, want je wilt je tijd graag nuttig gebruiken.

Je hebt een rotsvast vertrouwen en je zit vol ondernemerszin. Zit het even tegen, dan ga je niet bij de pakken neerzitten, maar stort je je vol enthousiasme op een nieuwe zaak. Je blijft jezelf onder alle omstandigheden en je kunt je totaal wijden aan een bepaald doel.

Op het pad van de liefde stel je jezelf nogal eens star open je munt niet uit door een romantische inslag. Heb je iemand gevonden die bij je past, dan blijf je die persoon je leven lang trouw.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Een uitgekookte carrièrejager