Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):


Kritiek raakt een es niet. Heeft de es een doel, dan stopt hij niet voordat dit is bereikt. Daarna is hij graag bereid ook anderen te helpen. Hierdoor kan hij egoïstisch overkomen, wat hij niet is. De es bezit veel zelfdiscipline en is erg ambitieus. Essen tarten graag het lot. Kleurloze meelopers zijn onder de essen niet te vinden.

De es kan rustig op bepaalde kansen wachten en doet een kans zich voor, dan grijpt hij die met beide handen aan en weet hij zijn mogelijkheden optimaal te benutten. Het lijkt haast wel of de es zelfs de moeilijkste doelen spelenderwijs bereikt. Fair play staat hoog in zijn vaandel.
Het karakter van de es is levendig en optimistisch. Impulsief doet hij datgene wat hij voor juist houdt. Hij wil graag goed overkomen en etaleren dat hij veel kennis heeft van alles wat het leven te bieden heeft. Of dat nu wel of niet het geval is, de es weet altijd de schijn op te houden.
De es is in de liefde trouw en voorzichtig. Vaak wint het verstand het van zijn gevoel. Een es hecht veel waarde aan vertrouwen. Vrienden kunnen dan ook op hem bouwen.

Kernwoorden: Buitengewoon aantrekkelijk, levendig, impulsief, veeleisend, houd niet van kritiek, ambitieus, intelligent, getalenteerd, houd ervan om het lot te tarten, kan egoistisch zijn, erg betrouwbaar, trouw en liefhebber van voorzichtigheid, de brein regeert soms over het hart, maar hij/zij neemt het partnerschap erg serieus.

Energie: De energie van de es brengt je in contact me je ware zelf zodat je kunt uitvinden wat je echt belangrijk vindt in het leven. Ben je in verwarring en weet je niet meer precies wat je wilt roep dan de hulp van de es in.
Bij de es hoort de affirmatie: ‘Ik maak contact met mijn hoger zelf om duidelijke beslissingen te nemen.’

De levensboom wordt vooral geassocieerd met de opgaande stroom, de schepping, het spirituele, de boom van kennis met de neergaande stroom, de verlossing, de energie uit de hemel via dauw en regen.

Als es ben je niet altijd even gemakkelijk in de omgang. Je komt gauw over als koppig, berekenend en ambitieus. En wees eerlijk, je bent er inderdaad op gebrand om vooruit te komen. In afwachting van je grote kans heb je er geen moeite mee om enige tijd in de schaduw te blijven. Maar krijg je eenmaal de kans om de eerste viool te spelen, dan doe je dat virtuoos. En als je dan je doel bereikt hebt, ben je meteen bereid om andere mensen vooruit te helpen.

Essen zijn echte ‘trouble-shooters’: ze slagen er vaak in om dingen die muurvast zitten weer uit het slop te halen. Zij houden van fair play en beschikken overeen onuitroeibaar optimisme. Essen willen op alle gebieden van het leven goed voor de dag komen. En ook al kun je niet van alles even veel verstand hebben, dan houden zij toch de schijn op. Essen hebben meestal geluk in de liefde.

De voorjaarsessen wordt nogal eens een gebrek aan diepgang verweten.
De herfstessen zijn ernstiger, maar met een harmonische grondhouding verloopt hun leven ook harmonisch en voorspoedig.

Bekijk ook

Eik (21/3):

Eik (21/3):

Een ijzeren doorzetter