Home => Astrologie => De 12 Maansknopen => Noordelijke Maansknoop in Maagd

Noordelijke Maansknoop in Maagd


Rechtvaardigheid in het leven, begaan zijn met de minder fortuinlijken, begrip voor de menselijke zwakheden, het kunnen meelijden met de pijn van anderen.

Met je karmapunt in dit teken voel je het allemaal intens en direct. Een van de belangrijkste taken in dit leven is dan ook het ontwikkelen van een analytisch onderscheidingsvermogen: leren dat meevoelen niet hetzelfde is als mee-lijden. Van het laatste kun je ondefinieerbare schuldgevoelens overhouden waar niemand iets aan heeft, een erfenis uit een vorig leven.

Je moet nu leren bepalen wat wel en niet binnen jouw grenzen ligt, wat wel en niet gepast is, onafhankelijk wat anderen daarvan vinden. En ongeacht je grote begaanheid toch ook leren ‘nee’ te zeggen.

Met dit karmapunt voel je je aangetrokken tot dienende -medische, therapeutische- beroepen en ben je meestal uiterst kritisch en gedisciplineerd. Ook dit laatste heeft z’n wortels in vorige levens waarin je met de stroom mee bent gedreven. Met jouw kritiek wil je nu als het ware waarschuwen om het doel niet uit ogen te verliezen, iets waar jezelf ook aan moet werken.

Bekijk ook

Noordelijke Maansknoop in Ram

of in het 1ste huis