Home => Astrologie => Hoe bereken ik mijn ascendant?

Hoe bereken ik mijn ascendant?


Greenwich

Greenwich is in de astrologie een erg belangrijke plaats, omdat altijd uit wordt gegaan van de standaardtijd die in Greenwich geldt. De tijd in Greenwich wordt de Greenwich Mean Time genoemd, meestal afgekort tot GMT. In Nederland, dat ten oosten ligt van Greenwich, staan de klokken sinds 16 mei 1940 een uur later dan in Greenwich. Tenminste, als er bij ons geen zomertijd is, want dan moet er van je geboortetijd nog een uur worden afgetrokken om de juiste GMT te krijgen. De GMT verkrijg je dus -wanneer je na 15 mei 1940 bent geboren! Ben je in de periode van 1 mei 1909 tot en met 15 mei 1940 geboren, trek dan 20 minuten van je geboortetijd af. Voor 1 mei 1909 werd er met plaatselijke tijden gewerkt, en moet elke geboortetijd in samenhang met de geboorteplaats worden bekeken.

Wanneer er sprake is van zomertijd, en je bent na 15 mei 1940 geboren, dan trek je dus 2 uur van je geboortetijd af. Wanneer er geen zomertijd is maar je wel na 15 mei 1940 bent geboren, gaat er 1 uur van je geboortetijd af om de juiste GMT te krijgen.

Wanneer je in de periode van 1 mei 1909 tot en met 15 mei 1940 bent geboren en er is sprake van zomertijd, dan trek je 1 uur en 20 minuten van je geboortetijd af. Wanneer je in deze periode bent geboren maar er was op dat moment geen sprake van zomertijd, trek je slechts 20 minuten van je geboortetijd af om de juiste GMT te krijgen.

Lees de betekenis van je ascendant hier op: Overzicht dierentekens


Bekijk ook

Ascendant Schorpioen

Ascendant Schorpioen

Degenen met ascendant Schorpioen zijn tamelijk rustig en gereserveerd, maar anderen zien duidelijk dat zij …