Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Populier (4-8/2, 1-14/5 en 5-13/8):
Populier (4-8/2

Populier (4-8/2, 1-14/5 en 5-13/8):

De populier is erg tactisch en verstaat de kunst van het filosoferen. Hij heeft veel gevoel voor het decoreren van zijn leefomgeving en kan goed organiseren. De populier legt in een aangenaam gezelschap gemakkelijk oppervlakkig contact. Van fanatici en bekrompen mensen moet hij niets weten.


De populier is onzeker maar op beslissende momenten draait hij om als een blad aan een boom en durft hij belangrijke beslissingen te nemen. Later, als hij beseft wat hij heeft gedaan, kruipt hij terug in zijn onzekerheid en legt hij de verantwoordelijkheid bij een ander.
Tijd speelt in het leven van de populier een zeer grote rol. Hij is altijd op zoek naar de structuur in het leven en houdt niet van verrassingen. De populier is betrouwbaar en neemt zijn vriendschappen zeer serieus. Zelden zal hij zijn vrienden aan gevaar blootstellen. Zijn gevoeligheid maakt het de populier ingewikkeld : vaak verbergt hij zijn gevoel en ervaringen, die sterke ‘ups and downs’ kennen, voor zijn partner en voelt zich hierdoor eenzaam. Een onafhankelijke, eenmaal verliefde populier wordt zwak en afhankelijk.

Kernwoorden: Ziet er erg decoratief uit, niet erg zelfverzekerd, alleen dapper als het nodig is, heeft welwillendheid en plezierige omgeving nodig, erg kieskeurig, vaak eenzaam, grote vijandigheid, artistieke aard, kan goed organiseren, neigt naar filosofie, betrouwbaar in elke situatie, neemt het partnerschap serieus.

Als echte populier ben je buigzaam en flexibel. Toch waai je niet met alle winden mee, want net als je levensboom ben je stevig geworteld. Je hebt een groot aanpassingsvermogen maar laat je beslist niet ondersneeuwen. Je koestert je relaties en maakt snel contact met andere mensen. Alleen wanneer je in een koude, afstandelijke omgeving bent, trek je je liever terug.Je hebt een hekel aan fanatici en bekrompen mensen. Omdat jij je geen zorgen maakt voor de dag van morgen, ben je soms wat verkwistend. Ook bewaak je je eigen grenzen niet altijd even zorgvuldig.

De februaripopulier is het onrustigst. Het ‘himmelhochjauchzend bis zum tode betrûbt’ is hierbij van toepassing. Dit boomtype heeft soms zeer originele ideeën. Van de 3 populieren is de meipopulier het meest aards. Zekerheid in beroep en relatie vindt hij zeer belangrijk. Er moeten al dringende redenen zijn om van baan of partner te veranderen.

Augustuspopulieren zijn zeer ambitieus en nogal eens arrogant. Hun sterke vitaliteit en zelfbewustzijn moeten af en toe afgeremd worden, want deze eigenschappen leiden nogal eens tot antipathie.

Bekijk ook

Eik (21/3):

Eik (21/3):

Een ijzeren doorzetter