Home => Numerologie => Naam numerologie => Naam numerologie

Naam numerologie


In de numerologie is de naam belangrijk, omdat deze is doorgegeven door een vorige generatie. En bevat volgens de numerologie een deel van dat we in ons leven hebben meegekregen.

Het persoonlijk naamgetal bestaat uit twee delen:

  1. het geestgetal
  2. het persoonlijkheidsgetal

Het geestgetal zijn de klinkers in de naam en het persoonlijkheidsgetal is de medeklinkers en deze twee samen zijn dus het persoonlijk naamgetal.
De ziel of geest is je ware ik, het bewustzijn en de wijsheid. De numerologie gaat er van uit dat de ziel kwaliteiten uit eerdere reïncarnaties bezit.

De persoonlijkheid geeft aan hoe andere mensen jou zien en hoe jij over kom op andere mensen.

Het naamgetal laat zien hoe de kwaliteiten van de geest en de mogelijkheden van de persoonlijkheid tot uitdrukking komen in je gedrag naar de buitenwereld.


Hoe reken je het persoonlijk naamgetal uit?

Om het persoonlijk naamgetal uit te rekenen heb je, je volledige naam nodig: je voor- en achternaam. Hierbij heeft elke letter een waarde. (zietabel onder) Deze getallen tel je bij elkaar op totdat je een enkel getal heb en dat is dan je persoonlijk naamgetal.

1

2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Voorbeeld

Je naam is bevoorbeeld: Aumée Kerselaers

Dit heeft volgende numerieke waarden: 1 3 4 5 5 2 5 9 1 5 3 1 5 9 1.

Tel de getallen bij elkaar op: 1+3+4+5+5+2+5+9+1+5+3+1+5+9+1= 59

Verklein dit weer door deze twee cijfers bij elkaar op te tellen: Je blijft verkleinen tot je maar 1 cijfer overhoudt!

5+9= 14 => 1 + 4 = 5

Al deze getallen zeggen, als je zo ziet, natuurlijk nog niets. Maar elk getal heeft dus een betekenis. Het zegt wat meer over het karakter, hoe zo iemand met dingen omgaat, hoe hij overkomt enz.

Wil je het liever door ons laten berekenen, klik dan op onderstaande bijdrage “Naamgenerator”, dan krijg je eveneens de betekenis van je naamgetal.