Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Den (24/8-2/9 en 19-29/2):

Den (24/8-2/9 en 19-29/2):


De den is krachtiger dan hij in eerste instantie doet vermoeden. Passiviteit komt bij hem niet voor : moedig en onbevangen vindt hij zijn weg en zal altijd doorgaan tot hij iets bereikt wat hem bevalt. IJver en bescheidenheid zijn twee opvallende kenmerken van de den.


De den is constant op zoek naar de juiste weg tussen egoïsme en altruïsme. Zijn praktische levenshouding biedt hem de balans tussen gevoel en verstand. De den beschikt over een groot rechtvaardigheidsgevoel.
Hij heeft de neiging tegenslagen te zwaar op te nemen. Dat kan hem het gevoel geven, dat zijn leven is opgebouwd uit een aaneenschakeling van mislukkingen. Toch vindt hij altijd weer de moed om door te gaan en te vechten voor zijn ideaal.
Vriendschap met een den wordt niet gemakkelijk gesloten. Zijn terughoudendheid maakt hem moeilijk bereikbaar. Maar breekt iemand door zijn muur heen, dan biedt de vriendschap oneindig veel mogelijkheden. In de liefde staat de den snel in vuur en vlam, maar deze gevoelens zijn vaak sneller verdwenen dan ze zijn gekomen.

Kernwoorden: Buitengewone smaak , waardigheid, gekunsteld, houdt van alles dat mooi is, humeurig, koppig, neigt naar egoisme maar houdt van degenen die hem na staan, nogal bescheiden, erg ambitieus, getalenteerd, vlijtig, ontevreden minnaar, heeft veel vrienden, veel vijanden, erg betrouwbaar.

Energie: De energie van de den helpt bij het relativeren van te veel zelfkritiek en te hoge verwachtingen. Mensen die depressief of boos zijn, omdat zij zichzelf veroordelen, of omdat zij zich schuldig voelen kunnen baat hebben bij de energie van de den.
De affirmatievoor de den is: ‘Ik kom emotioneel weer in balans omdat ik mijn gevoel van schuld en falen los laat.’

Transformatie tot: Het begrijpen van de menselijke conditie / Vergeven / Diep contact met het emotionele niveau / Erkenning van fouten te hebben gemaakt, vergissingen, berouw / Weten hoe energieverlies vanwege straf en schuldgevoelens te vermijden / Nemen verantwoordelijkheid / Gaaf ordeel / Zelfacceptatie

De den is in potentie ijverig, intelligent, behulpzaam, vriendelijk en praktisch. De februari-den neigt echter iets te veel naar passiviteit en goedmoedigheid, waardoor hij zijn talenten niet optimaal gebruikt. Op dit punt moet hij van tijd tot tijd worden gecorrigeerd.

De zomerden is veel praktischer ingesteld en slaagt er eerder in om een juiste balans te vinden tussen gevoel en verstand. Door hun rechtschapen houding zijn dennen over het algemeen voorbeeldige meerderen. Werknemers hebben bij dennenbazen duidelijk het gevoel dat er ook rekening wordt gehouden met hun belangen.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Een uitgekookte carrièrejager