Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Lijsterbes (1-10/4 en 4-13/10):

Lijsterbes (1-10/4 en 4-13/10):


Lijsterbesmensen zijn geboren wereldverbeteraars die zelf graag het goede voorbeeld geven. Zij nemen graag de touwtjes in handen en weten alle ogen op zich te richten.
Een lijsterbes is een echte en oprechte vriend en hij verwacht dat ook van de ander. Andere mensen helpen is voor hem heel normaal. Maar bedrieg een lijsterbes nooit ; hij zal een fout nooit vergeven en verbreekt dan meestal de band. De lijsterbes kan niet tegen kleinzieligheid en heeft grote behoefte aan onafhankelijkheid. Hij trekt zich al het leed aan, zowel van zichzelf als van de mensen om hem heen, maar weet dit te verbergen voor de buitenwereld. Hij straalt kracht, positiviteit en volharding uit.
De lijsterbes kan het zichzelf onnodig moeilijk maken door eindeloos analyseren en afwegen. De lijsterbes houdt van het leven ; het lijkt of hij opleeft door veranderingen, onrust en complicaties. Hij houdt van reizen en verhuist vaak. Zijn goede smaak en fijngevoeligheid maken hem zeer geschikt voor kunstzinnige beroepen. In de liefde is de lijsterbes verrassend, onstuimig, hartstochtelijk en gevoelig, maar beantwoordt zijn partner zijn gevoelens niet, dan kiest hij snel voor een ander.

Kernwoorden: Vol met charme, opgewekt, niet egoistisch, houdt ervan om aandacht te trekken, houdt van het leven, beweging, rusteloosheid, en zelf complicaties, is beide onafhankelijk en afhankelijk, goede smaak, artistiek, gepassioneerd, emotioneel, goed gezelschap, vergeeft niet.

Je bent een geboren wereldverbeteraar en om je doel te bereiken geef je graag zelf het goede voorbeeld. Omdat je altijd aardig gevonden wilt worden, doe je wel eens te snel water bij de wijn. Wat minder rekening houden met anderen en eisen durven stellen zou goed voor je zijn. Anders is de kans groot dat je omgeving misbruik van je gaat maken. Een flinke ruzie op zijn tijd kan heel gezond zijn.

Als voorjaarslijsterbes heb je daar nog het minste moeite mee. Zij zijn van nature wat harder dan hun boomgenoten die in oktober zijn geboren.

Als voorjaarslijsterbes heb je bovendien een grote behoefte aan onafhankelijkheid. Meestal ben je dan ook je eigen baas of heb je een zeer zelfstandige functie.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Een uitgekookte carrièrejager