Home => Astrologie => De Keltische boomhoroscoop => Spar (5-14/7 en 1-11/01):

Spar (5-14/7 en 1-11/01):


Sparren zien er strak en koel uit, er gaat een geheimzinnige sfeer van deze mensen uit. De spar geeft zich niet zomaar bloot en lijkt onbereikbaar. Luisteren doet de spar liever dan spreken. Hij lijkt egoïstisch maar is tot grote offers bereid. Sparren zullen nooit impulsief reageren.

Kenmerkend aan de spar is zijn tweestrijd : hij is een uitgesproken solist maar tegelijkertijd maakt hij graag onderdeel van zijn omgeving uit. Dit laatste om niet te veel op te vallen. Het optreden van een spar is te omschrijven als waardig, terughoudend, conservatief en beschaafd.
De spar is dol op alles wat mooi is : hij omringt zich graag met mooie meubels en versieringen.
In de liefde is de spar meestal de ontevreden partij : hij verlangt veel maar geeft weinig. Hij voelt zich vaak eenzaam. Maar heeft de spar eenmaal de juiste partner gevonden, dan is hij hartstochtelijk en trouw.
Sparren zijn mensen die zich hun leven lang geleidelijk ontwikkelen. Succes is iets wat moet groeien. De ongewone intelligentie van de spar opent vele opleidingsmogelijkheden. Vaak eindigt de spar in een totaal andere richting dan zijn opleiding zou doen verwachten.

Kernwoorden: Onder de sparren vinden wij nogal eens extremen. Aan de ene kant komt bij dit type de typische solist voor, die niet veel van vriendschappen verwacht, maar wel onder de moeilijkste omstandigheden tot de grootste prestaties komt. Aan de andere kant zien wij sparren die zich zoveel mogelijk aan hun omgeving aanpassen om niet op te vallen. Over het algemeen ben je gesloten en kwetsbaar. Je neigt naar een conservatieve levensopvatting en bent niet vies van geld en macht.

De winterspar is meer de solist, die zichzelf van alles ontzegt om zijn doel te bereiken. De zomerspar voelt zich het best thuis tussen zijn soortgenoten en is eerder geneigd zich aan te passen.

Als zomerspar zoek je in de eerste plaats vertrouwen en veiligheid in deze wereld. Maar zoek die dingen nu eens in jezelf, dan kun je net als de winterspar op de berghellingen grote hoogten bereiken.

Sparren moeten in de liefde een partner vinden die de juiste dosering van blijmoedigheid, temperament en inlevingsvermogen heeft, wil een relatie kunnen gedijen. Pas als je als spar genoeg zelfvertrouwen hebt, laatje je masker vallen en word je een vriend op wie men kan bouwen.

Bekijk ook

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Es (25/5-3/6 en 22/11-1/12):

Een uitgekookte carrièrejager