Hond


Onder de Hond geboren mensen zijn eerlijk, trouw en oprecht. Traditioneel en eervol, scheppen ze er bovendien genoegen in mensen te helpen. Ze zijn altijd de eerste om op te komen voor onrechtvaardigheid. Hij symboliseert rechtvaardigheid. Hij is niet zo sociaal, en ook geen ster in gezelschap, maar hij is intelligent, zorgzaam en een goede luisteraar.

Ze hebben een heel sterk gevoel van plicht. Je kunt absoluut op een Hond aan. Hij roddelt niet graag en je geheimen kun je hem ook rustig toevertrouwen. Als hij in een goede bui is is hij goed gezelschap, maar indien niet, kan hij heel vervelend worden en vol oordeel, en in de verdediging gaan. De Hond wordt oud geboren en wordt jonger naarmate hij ouder wordt. Ze nemen alles heel serieus, en soms klagen ze er ook een eind op los. In relaties is de Hond degene die geeft, en de partner degene die neemt. Hij is meestal heel edelmoedig en in de liefde is hij eerlijk. Hij is wel iemand die zich makkelijk zorgen maakt waardoor hij depressief kan worden. Als hij eenmaal vriendschap sluit met iemand is het voor het leven, ze zijn enorm loyaal.

De Hond is vaak een steunpilaar in de maatschappij, en wordt door iedereen vertrouwd. Ze zijn de minst materialistische van alle tekens, want ze geven meer om mensen dan om geld of succes. En hun smaak is eenvoudig genoeg. Maar als ze geld nodig hebben, weten ze het ook te krijgen. Ze zijn uitstekende ‘captains of industry’, of vakbondsleiders, omdat ze graag opkomen voor de zwakkere en het eerst hun mond hierover open doen. Ze hebben een passie voor werk zonder persoonlijke ambitie en kunnen niet goed ontspannen. De functie van de Hond is het huis te beschermen, en dat doen mensen geboren onder de Hond dan ook, vooral als ze ’s nachts geboren zijn.

Relaties:
De beste relatie is met een Paard, die twee samen worden heel gelukkig. Maar ook met een Tijger is een relatie heel goed, in balans, en harmonieus. Met een Varken kunnen ze goed gedachten en gevoelens uitwisselen; met een Rat: ach, valt het te proberen; met een Os is het moeilijk maar niet onmogelijk. Met een Konijn gaat het prima zolang ze niet in emoties terecht komen. Met een Draak: slaap daar eerst nog maar eens een paar nachtjes over…, met een Slang kan het soms werken, en met een Aap soms ook, maar de Hond kan er van te lijden hebben. Met een Haan: niet doen, tenzij het absoluut noodzakelijk is, en met een andere Hond: Moeilijk, maar niet onmogelijk.

De beste maand is de maand November voor de Hond, en hun beste tijd gedurende de dag is van 7 tot 9 ’s avonds. Hun richting is westnoordwest, en hun kleur is lichtgeel.

Bekijk ook

Slang

Slang

Geboren in: 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001