Paard


Het Paard is heel energiek en aktief, en begeeft zich graag in menigten om gezien te worden. Ze zijn heel handig, maar hebben niet al te veel zelfvertrouwen. Het Paard -mens, die van reizen houdt, verlaat het huis meestal op jonge leeftijd. Eigenlijk horen ze nooit ergens helemaal thuis, hij blijft zigeunerbloed houden, inclusief de innerlijke rebellie die daar bij hoort. Het is een beetje een heetbloedig, ongeduldig type, en kan ook heel egoïstisch overkomen. Hij werkt hard, en is een goede financier. Maar hij kan ook plotseling alle belangstelling ergens in verliezen. Hij is in staat om alles voor de liefde op te geven. Het zijn over het algemeen mensen waar iedereen mee overweg kan, ze zijn opgewekt. Ze zijn wel eens te open en daardoor taktloos.
Het schijnt dat het Vuur-Paard niet zo’n gelukkig teken is in de Chinese astrologie, deze zijn geboren in 1846, 1906, 1966 en straks in 2026.

Relaties:
Een Paard kan fantastisch overweg met een Geit, en ook met een Hond wordt hij heel gelukkig. Met de Tijger heeft hij ook nogal wat gemeen, en met het Varken zou hij een poging kunnen wagen. Met de Rat is het klaarblijkelijk helemaal hopeloos, en ook een relatie met de Os zal in scheiding eindigen. Met de Draak kan het nogal vurig zijn, maar zo’n relatie houdt geen stand. Met het Konijn kan het Paard wellicht beter gewoon vrienden zijn. Met de Aap en de Haan kan hij het beter niet proberen. En als een Paard een ander Paard tegenkomt: verstop dan je egoïsme.

Juli is de beste maand voor het Paard, en zijn beste tijd gedurende de dag is van 11 uur ’s morgens tot 1 uur ’s middags. Hun richting is het Zuiden en hun kleur is oranje.

Bekijk ook

Slang

Slang

Geboren in: 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001