Tijger


Zoals in de Westerse astrologie de Leeuw dat is, is in de Chinese zodiak de Tijger het symbool voor kracht en macht: anderen zijn bang voor hen of hebben respect voor hen. Ze zijn dynamisch en hebben een intense aktiviteit, ze zijn onafhankelijk en heel nieuwsgierig hoe anderen in elkaar steken. Ze hebben vaak volgelingen en bewonderaars. Ze zijn moedig en zelfverzekerd en zijn uitstekende leiders en beschermers. Hoe liberaal ze echter ook lijken, ze zijn vol vurige passie, snel in hun oordeel en kunnen beslist niet tegen het gezag van anderen. Alhoewel ze zelfzuchtig zijn in kleine dingetjes, zijn ze ook in staat om enorm edelmoedig te zijn, zelfs altruïstisch voor wat het grotere betreft. Ze zijn mensen van de daad, en komen vaak in de schijnwerpers te staan. Ze hebben niet zo veel angst, in die zin, dat ze een blinddoek op zetten voor wat gevaar betreft en dan stormen ze gewoon zonder nadenken vooruit, daarheen, waar voorzichtiger mensen niet heen zouden gaan. Ze doen hun mond ook open als ze onrechtvaardigheden bemerken.

Ze zijn magnetisch en trekken mensen aan zoals bijen op honing afkomen. Ze hebben een warm hart, zijn sociaal en vriendelijk, open, en eerlijk. Alleen als iemand tegen hen in gaat kunnen ze kwaadaardig worden.

Alleen zijn is vaak de prijs die de Tijger betaalt voor hun positie van gezag, maar ze raken er aan gewend. Tijgers in elk huishouden zijn goede krachten tegen dieven, tegen brand en tegen kwade geesten. Maar meer dan een Tijger in elk huishouden werkt niet!

Ze zijn vurig in de liefde en domineren hun partner. Vanwege hun sensualiteit, ongeduld en liefde voor het avontuur, is de Tijger altijd omgeven met opwinding en onweerstaanbaarheid. Ze flirten makkelijk. Als ze eenmaal gesetteld zijn in een partnerschap zijn ze heel liefhebbende en zorgzame partners, warm van hart en genereus. Maar ze zullen hun romantische kanten en hun vermogen een ander te verrassen nooit helemaal afleren.

Tijgers hebben altijd haast, en daarom werken ze liever alleen. Ze zijn dynamisch in hun werken en krijgen veel voor elkaar. Het zijn hardwerkende mensen, die hun werk met enthousiasme en efficiency doen. Alhoewel ze niet direct geinteresseerd zijn in geld, zijn ze wel in staat het te verdienen. Ze zijn ook emotioneel, en kunnen ook te intens worden in de liefde, dan worden ze bezitterig en claimerig. De werkelijke uitdaging voor de Tijger schijnt gelegen te zijn in het leren begrijpen van het concept ‘matiging’….

Relaties:
Het best kunnen Tijgers relaties aangaan met de Hond (er is dan balans en harmonie) en met het Paard (waarom niet, jullie hebben veel met elkaar gemeen). Met de Aap is de relatie hartstochtelijk, en met de Draak kan het een goed huwelijk worden ondanks kleine moeilijkheden. Met het Konijn zou een huwelijk alleen een huwelijk voor de schijn of als verstandshuwelijk zijn, en met de Slang: onbegrijpelijk wat jullie in elkaar zien. Met het Varken kan het heel goed gaan, ondanks jullie verschillende karakters,, maar met een Haan is alles uit balans. Een van de slechtste combinaties die er bestaan is die tussen de Geit en de Tijger. Met de Rat kan het goed gaan als beiden volhouden, en met de Os is het bijna onmogelijk om een relatie van de grond te krijgen. En Twee Tijgers? Niet aanbevolen.

De beste maand van het jaar voor de Tijger is de maand Maart, en de beste tijd op de dag is ’s nachts, van 3 tot 5 uur. Hun richting is Oostnoordoost en hun kleur is groen.

Bekijk ook

Haan

Haan

Geboren in: 1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005