Home => Westers Astrologie => De 12 Sterrenbeeldtekens => Boogschutter (23 november tot 21 december)

Boogschutter (23 november tot 21 december)


Bij de Boogschutter symboliseert de pijl die naar boven gericht is het streven naar het hogere. Het gaat dus om verruiming van de horizon, zowel letterlijk als figuurlijk. Er wordt gezocht naar de zin van het leven, want diep van binnen is de Boogschutter een religieus of spiritueel mens, die niet geloven dat er achter de dingen geen diepere zin schuil zou gaan.

Boogschutter is een positief beweeglijk teken en dat zorgt voor energie en beweeglijkheid, voor het vermogen zich makkelijk te uiten en snel aan te passen. Een Boogschutter-kindje zal al snel op ontdekkingstocht willen gaan, als ouder of verzorger heb je je handen vol, dit is een nieuwsgierig en alles onderzoekend kind. Dit kind houdt van gezelschap en zal al heel klein laten merken het niet leuk te vinden om alleen te worden gelaten. Als het kind wat ouder is en naar school gaat heeft het meestal talloze vriendjes en vriendinnetjes die hij het liefst allemaal mee naar huis zal willen nemen.

Een Boogschutter geeft altijd eerlijk antwoord. Soms misschien wel tè. Voorbeeldje: vraag je wat hij of zij vindt van je nieuwe jurk, krijg je als antwoord dat je weleens aan de lijn mag gaan doen. Eerlijkheid is op zich een prachtige eigenschap, maar tact is bij Boogschutters dus soms ver te zoeken..

Een Boogschutter moet zich innerlijk vrij kunnen voelen en niet het gevoel hebben dat iemand anders hem als persoonlijk bezit ervaart. Een jonge Boogschutter zal zich dan ook niet zo makkelijk binden, en een jaloerse partner die wil weten wat je de vorige avond hebt gedaan wordt al snel afgeschreven. Het huwelijk kan worden gezien als een soort levenslange straf waardoor een Boogschutter mogelijk een te oppervlakkige houding ten aanzien van relaties kweekt. Ook kan een Boogschutter in de liefde erg onhandig zijn, zich teveel profileren als iemand die het allemaal wel weet. Of het nu gaat om vriendschap of om een partner, in ieder geval moet diegene je niet het gevoel geven je vast te willen binden, de meeste kans op begrip heb je bij iemand met een flinke Tweelingen-tendens in de horoscoop. Ook kan een Boogschutter in het begin van zijn leven beter woonruimte huren dan zichzelf gelijk al op te zadelen met een allerlei hypotheekverplichtingen.

Boogschutter is niet geschikt voor routinematig werk en lange uren zitten aan een bureau en achter een beeldscherm zal ook niet zo best lukken. Overweeg voor je een nieuwe baan aanneemt goed wat je te wachten staat, een Boogschutter draagt graag eigen verantwoordelijkheid en houdt van afwisseling en uitdaging en kan wat moeite hebben met een baas die zich ook als zodanig gedraagt.

Zo rond het dertigste levensjaar kan een Boogschutter tot de ontdekking komen dat plotsklaps alle vrienden een vaste relatie hebben en mogelijk zelfs al kinderen, en deze ontdekking kan enigszins schokkend zijn. Als je tot nu toe problemen hebt ondervonden op relationeel gebied, niet alleen met anderen, maar waarschijnlijk vaker nog met je eigen -misschien niet eens zo bewuste- besluit om je niet zomaar te binden, laat dit dan je kijk op de toekomst niet vertroebelen. De periode van pubertijd tot volwassenen was een fase in je leven en nu komt de volgende: je eigen plaats in de wereld veroveren. Wie ben je? Wat wil je? En met wie wil je dat?

Er is een oud liedje waarin wordt gezongen dat het leven pas begint als je veertig bent, en ook voor een Boogschutter kan dit een nieuw begin zijn. Naarmate een Boogschutter ouder wordt ontwikkelt zich een meer filosofische kijk zodat de tevredenheid groter kan worden. Pas er wel voor op dat je niet gaat moraliseren en vergeet niet dat niemand is gesteld op kritiek en afkeuring. Hoe eerlijk ook gemeend, de openhartigheid van een Boogschutter is soms net een botte bijl. Als je je niet prettig voelt of er zijn problemen in je relatie, kaart ze dan aan en hou ze niet onder tafel uit angst voor eenzaamheid. Als je je woorden een beetje zorgvuldig weet te kiezen en het probleem bij jezelf houdt, kan dat heel veel oplossen. En maak af en toe een flinke wandeling, ook dat zuivert de lucht.

Bekijk ook

Weegschaal: Een klein overzicht

Weegschaal: Een klein overzicht

(23 september tot 22 oktober)