Home => Westers Astrologie => De 12 Sterrenbeeldtekens => Tweelingen (22 mei tot 21 juni)

Tweelingen (22 mei tot 21 juni)


Dit is het teken van de veelzijdigheid, vooral op mentaal en intellectueel gebied. Het schijnbare geheel wordt in al zijn facetten waargenomen en is gericht op het verbanden leggen. De dingen worden verstandelijk en zeer gedifferentieerd bekeken. Tweelingen relativeert en twijfelt en is vreselijk nieuwsgierig. Het nieuwe trekt, maar ook dat kan snel ‘verouderen’. Vaak komt Tweelingen er niet aan toe de feiten die zijn gevonden en de dingen die zijn ontdekt, ook op zichzelf toe te passen.

Tweelingen is een beweeglijk luchtteken en ‘beweeglijk’ betekent hier vooral veranderlijk. Als ouder of verzorger van een Tweelingen-kind moet je over veel geduld beschikken, dit kind heeft erg veel behoefte aan afwisseling en verandering. De ‘waarom’ vraag is hem of haar op het lijf geschreven. Door hun onderzoekende geest zijn Tweelingen-kinderen zelden eenkennig en passen zich meestal goed aan allerlei omstandigheden aan. Door hun grote nieuwsgierigheid kan het last hebben van een nerveus aandoende energie die moeilijk in goede banen is te leiden. Door deze innerlijke onrust zijn het vaak kinderen die moeilijk in slaap kunnen vallen, slapen is eigenlijk een beetje zonde van je tijd. Voor een Tweelingen-kind is het belangrijk te wennen aan regelmaat, vooral dus wat bedtijden betreft. Deze kinderen hebben erg veel fantasie en kunnen zelfs een niet bestaand vriendje of vriendinnetje verzinnen. Onderdruk deze fantasieën maar liever niet, het kan geen kwaad, integendeel eigenlijk.

Een Tweelingen-kind versnippert de eigen energie, het vliegt van hot naar haar en zou overal wel tegelijk willen zijn en alles wel willen doen, en bereikt zo uiteindelijk bijna niets. Wanneer een Tweelingen-kind de puberleeftijd bereikt komt het vaak in opstand, tegen ouders of verzorgers, tegen school etc. Tweelingen is over het algemeen spraakzaam en levendig en heeft een positieve instelling, maar heeft moeite zich ergens op te concentreren. Zolang de aandacht gevangen is wordt er snel geleerd, maar de kans op weer even snel vergeten is niet ondenkbeeldig. Terwijl het ene wordt gedaan, is een Tweelingen-mens in gedachten al met het volgende bezig. Meestal is er wel enige talenaanleg aanwezig.

Tweelingen hebben iets jeugdigs, iets heel vitaals, en eigenlijk worden ze nooit helemaal ècht volwassen. Maar als een Tweelingen in staat is zijn of haar rusteloosheid een beetje onder controle te krijgen en een juist gebruik te maken van de weetgierigheid, kan hij of zij het ver schoppen. Door de voortdurende behoefte aan verandering en afwisseling kan het voor een Tweelingen moeilijk zijn zich te binden. Liefde die is gebaseerd op fysieke aantrekkingskracht is bij een Tweelingen-mens ook meestal geen lang leven beschoren. Belangrijk is dat er over alles, maar dan ook àlles, gepraat kan worden. Maar relaties komen meestal niet zomaar tot stand, daar moet wel in geïnvesteerd worden..

Zo tot het dertigste levensjaar voelt een Tweelingen er waarschijnlijk niets voor zich vast te leggen aan huis en hypotheek. De rusteloosheid maakt het lastig om wortel te kunnen schieten. Na het dertigste jaar krijgt een Tweelingen de kans op wat innerlijk evenwicht en een wat realistischer kijk op relaties en het leven in het algemeen. Het voortdurend najagen van allerlei idealen kan heel vermoeiend zijn, en het leven blijkt aardig bevredigend wanneer er niet meer steeds van hot naar haar wordt gevlogen. Belangrijk is dat een Tweelingen voldoende tijd neemt om zich te ontspannen, door de rusteloze geest is er aanleg tot slapeloosheid.

Tweelingen kan zich onrustiger voelen bij het idee van een dag waarin niets is gepland, dan bij een overvolle agenda. Sparen is niet echt iets wat een Tweelingen-mens typeert, geld wordt meestal wel makkelijk uitgegeven. Maar al zal een Tweelingen zich nooit ontpoppen tot een financieel genie, voldoende geld om van te leven is er meestal wel. En Tweelingen zal altijd behoefte houden aan communicatie met anderen.

Bekijk ook

Leeuw: Een klein overzicht

Leeuw (23 juli tot 22 augustus)

(23 juli tot 22 augustus)