Varken


De vijf typen:


Water: een water-Varken zit vol geheime plannen en kan zich mysterieus gedragen.
Hout: de slimste van de Varkens, artistiek en begaafd. En ook warm en lief.
Vuur: dynamisch, aantrekkelijk en gevaarlijk, heeft vele minnaars.
Aarde: erg gevat en ad rem, maar het aarde-Varken heeft een soort humor die niet altijd zo aardig is voor anderen.
Metaal: onafhankelijk, houdt graag een slag om de arm. Kan van gokken houden.

Wist je dat mensen geboren onder het teken van het Varken heel galant zijn? Ze zijn oprecht, rein, zijn tolerant en hebben gevoel voor humor. Ze zijn te goed om waar te zijn, zorgzaam en ze doen wat je van ze vraagt. Varkens willen nu eenmaal graag alles goed doen, en je kunt ze dan ook rustig vertrouwen. Ze zijn rustig en oprecht en zo eerlijk dat ze zich schuldig voelen bij de minste fout die ze maken. Ze zijn naïef en onschuldig, en open zonder enige verdedigingsmechanisme. Het Varken gelooft altijd alles wat een ander hem vertelt maar zijn vertrouwen in zichzelf is zo minimaal dat hij altijd probeert bewijzen te vinden voor wat hij ook maar zegt. Mensen bewonderen Varkens vaak het meest van alle: kijk maar eens wie er Varken is: zijn ze niet het meest zorgzaam van alle van je vrienden?

Varkens worden geboren om te geven, mee te gaan en te dienen. Eigenlijk maken de meeste mensen nogal misbruik van de aard van het Varken. Varkens kunnen makkelijk voor de gek gehouden worden, ze zien altijd het beste in de ander. Ze zijn fantastisch gezelschap. Als je een vriend voor het leven hebt in een Varken, kun je echter ook nog wel eens merken dat ze je vriend zijn alleen maar zo lang zij je goedkeuren, en probeer nooit een Varken jouw mening op te leggen. Een Varken vraagt zelden om hulp en kan het ook niet goed. Hij spreekt niet veel, maar als hij plotseling besluit om in gesprek te gaan, stopt niemand hem meer. Een Varken is intellectueel, en leest alles wat los en vast zit. Sommige mensen vinden Varkens nogal snobistisch. Ze hebben wel een sterk gevoel voor luxe, en kunnen dan extravagant worden. Ze leven dan heel sterk om de zintuigen te voeden. Manieren en goede smaak zijn namelijk heel belangrijk voor hen. Maar in feite zijn Varkens esthetisch. Ze hebben een uitstekende neus voor stijl. Ze hechten ook nogal wat waarde aan voeding, en zijn dol op chocola. Hij kan wel te veel eten, maar doet het wel met een verfijnde smaak. In relaties zijn Varkens sensitief, lief en naïef, romantisch en zorgzaam, en soms wat zelf-toegeeflijk. ze zijn zeker het soort dat trouwt. Maar ze kunnen ook bezitterig en jaloers zijn.

Relaties:
Het beste kunnen ze overweg met de Geit, een van de meest gelukkige combinaties die er bestaan. Maar ook met de Draak is een relatie vaak een relatie voor het leven. Huwelijken tussen hen beiden duren eeuwig. Met de Rat kunnen ze ook fantastisch overweg, evenals met het konijn. Met het Paard zou het wel eens kunnen werken, en met de Aap ook: ze bewonderen elkaar. Vanwege het geduld van het Varken kan een relatie met een Haan ook nog wel werken. Met de Hond kan emotie en gevoel gedeeld worden. Met de Os: ach, wie weet. Een Varken is totaal anders dan een Tijger, maar het werkt wel. Met de Slang is het echt niks, het Varken kan de Slang nooit plezieren.

Bekijk ook

Haan

Haan

Geboren in: 1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005