Home => Numerologie => Numerologie Algemeen => De vier basiskarakters / temperamenten.

De vier basiskarakters / temperamenten.


De vier basiskarakters of de vier temperamenten, hoe je het ook wilt noemen zijn:

– water

– vuur

– aarde

– lucht

Hierover spreken we bij de astrologie, de getallenleer en bij de natuurgeneeswijzen.

Het zijn de vier types met zo hun goede kanten, slechte kanten, hun gezondheid en hun onmogelijk en mogelijkheden.

Natuurlijk valt zowat nooit iemand helemaal onder een temperament, over het algemeen zijn de meeste mensen “mengtypes”.

Hier heeft het weer met reïncarnatie te maken. Hoe kan er anders iets in jou schuilen zonder dat je dat talent ontwikkeld hebt? Deze mensen geloven dus dat je, je karakter dus een beetje hebt opgebouwd en ontwikkeld hebt in je vorige levens.

Om te weten onder welk van de vier temperamenten je valt moet je eerst je


Aarde

In de getallenleer: de getallen 6, 8 en soms 5 (in de astrologie de Steenbok, Stier en Maagd)

Aarde= zintuigen, praktisch denken en de nuchtere

Aardemensen vallen op door hun praktisch (aardse) denkwijze. Alles moet in hun eigen rustige tempo gebeuren, anders wordt het niets. Ook komen ze meestal moeilijk op gang en hebben veel meer tijd nodig om in beweging te komen.

De echte aarde mensen zijn niet snel van begrip, maar al hebben ze iets door, dan onthouden ze dat. Ze houden ook van gezelligheid en hebben er heel wat voor over om iets gezellig te maken.

Aardemensen met het getal 6 hebben een volle stem, zijn dikwijls kunstzinnig. (veel muzikanten en schilders zijn geboren onder het dierenriem teken Stier)

Aardemensen zijn erg trouw als vriend. Ze houden ook het liefst zoveel mogelijk bij het oude (vertrouwde).

In de omgang kunnen ze erg koppig zijn en stappen niet snel van hun standpunt af.

Op het gebied van liefde kunnen aardemensen jaloers en aan de bezitterige kant zijn. Ze moeten er eerst mee leren omgaan.Lucht

In de getallenleer: de getallen 4 en 5 (in de astrologie de Waterman, tweelingen en weegschaal)

Lucht= de eeuwige denker

Mensen met grote luchtgetallen zijn grote denkers. Ze denken de hele dag door; hun gedachtewereld staat geen moment stil.

Mensen met het luchtteken kunnen in verhouding met water en vuurmensen beter studeren.

Luchtmensen vertonen vaak vluchtgedrag. Dat houdt hier in dat ze altijd onderweg zijn zolang ze hun problemen maar kunnen ontwijken, maar dat werkt natuurlijk niet. Ook tegengestelde gedachtes kunnen hun ongelukkig maken. Luchtmensen moeten leren om dit proces te doorbreken en tijd voor zich te nemen en deze eigenschap te veranderen.

Ze kunnen tot zichzelf komen door te mediteren of yogaoefeningen te doen.

Luchtmensen kunnen makkelijk over hun werk en hobby’s praten.Water

In de getallenleer: de getallen 2 en 7 (in de astrologie de vissen, kreeft en schorpioen)

Water= gevoel en emoties

Personen die grotendeels door het element water bepaald zijn, zijn geen grote sprekers. Alles speelt als het ware onder water af. Om een waterpersoon een beetje te begrijpen moet je zelf erg gevoelig zijn of je goed kunnen verplaatsen in andere personen, anders kom je moeilijk iets over hen te weten.

Dit karakter voelt alles haarfijn aan, zonder voorkennis weten ze al hoe de vork in de steel zit. De mensen met een heel strek water karakter of mensen die helemaal watermensen zijn eigenlijk van nature al een beetje paranormaal begaafd. Mensen met dit overgevoelige karakter zijn vaak onzeker en kunnen weken of zelfs maanden met een probleem of kwestie in hun hoofd rondlopen. Ze zijn snel geneigd om op iemand anders te leunen, misschien wel vanwege die onzekerheid.

Ook hebben ze al vanaf de geboorte weinig strijdlust. Vele besluiten zich dan ook na een moeilijk periode zich af te sluiten.

Watermensen zijn gezellige mensen die graag luisteren naar gevatte personen.


Vuur

in de getallenleer: de getallen 1, 3 en 9( en in de astrologie Ram, Leeuw en Boogschutter)

Vuur= driften, intuïtie, de temperamentvolle doener

vuurmensen leven op hun impulsen. Ze handelen snel, zijn actief en kunnen zeer temperament vol zijn. De aangeboren energie (vuur) moeten ze beslist kwijt kunnen.

Vuurmensen gaan zich dan ook beter voelen als ze naast het gewonen leven aan sport doen.

Vuurmensen hebben weinig rust in zichzelf, kunnen niet lang stil zitten en moeten altijd bezig zijn. Vuurmensen kunnen niet tegen tegenspraak of als ze tegengewerkt worden. Als dit gebeurd door een hoger persoon (ouder, chef of baas) worden ze onzeker en is het mogelijk dat ze zich onzeker gaan voelen.

Vuurmensen moeten gewoon een beetje hun eigen gang kunnen gaan en dingen op hun eigen manier kunnen doen. Ook houden ze wel van een avontuurtje en kunnen ze erg overdrijven in hun praten en doen. Vaak zijn vuurmensen bijzonder origineel en maken mensen aan het lachen.

Een negatieve zijde: ze kunnen vreselijk grof, boos en agressief worden. Ze kunnen als ze boos worden heel hard gaan schreeuwen waar andere mensen van kunnen schrikken.

Verder zijn ze erg pen en spontaan en vertellen makkelijk wat ze van jou of iets vinden. Dit komt bij de gevoelsmensen (2 en 7 water) vaak niet goed over. Zij trekken de grappen en grollen van een vuurmensen vaak te persoonlijk aan.( ook al is het meestal goed en humoristisch bedoeld).

Bekijk ook

Numerologie en synchroniciteit

Numerologie en synchroniciteit

Numerologie is de leer van de ritme van de schepping uitgedrukt in getallen. Alles heeft een eigen ritme en een eigen trilling. Voor de bekende filosoof en wiskundige Pythagoras waren getallen mystiek en vol betekenis. Hij ontdekte dat alles uit te drukken is in getallen en dat het hele universum een harmonie is van getallen.