Home => Astrologie => De Totemdier Astrologie => Bever (Stier)

Bever (Stier)


Edelsteen: Heliotroop (Bloedsteen) – Plant: Rode Klaver – Kleur: Rood

In de groeitijd van het jaar, tussen 20 april en 20 mei, ontwikkelt en verspreidt de vegetatie zich snel, nieuw leven schiet overal wortel, en Moeder Aarde stabiliseert zich. Het is de tijd van de Stiergeborenen, die het meest aards en zelfs het meest materialistisch zijn van alle tekens.

Je behoort tot de schildpadclan. Het is niet moeilijk je voor te stellen waarom de Amerikaanse Indianen de schildpad kozen als het symbool voor aarde: een zwemmende schildpad lijkt net een eiland in de zee. Ze gaan langzaam en voorzichtig hun gang voornamelijk door hun uithoudingsvermogen en hardnekkigheid. Soms kan hun stabiliteit overgaan in de welbekende koppigheid van de Stiermens, als hun degelijkheid zich verhardt en ze geen compassie en begrip voor anderen meer kunnen voelen. Volharding en hardnekkigheid zijn hun grootste kracht maar zoals elke kracht die overdreven wordt: het kan in dat laatste geval moeilijk worden om iets los te laten en dat is niet de bedoeling.
Je totemdier volgens de Amerikaanse Indianen is de Bever.
De Bever is een amfibisch knaagdier dat bijna 1 meter lang kan worden en een gewicht tot 38 kilo kan bereiken. Hoewel het een landdier is, is de Bever in staat zuurstof op te slaan en kan dan wel een kwartier onder water blijven. Met zijn behendige voorpoten kan hij voedsel vasthouden en het opknabbelen als een hamster. Bevers zijn de architecten en bouwkundige ingenieurs van de dierenwereld. Ze bouwen en passen de omgeving aan en zorgen daarmee voor veiligheid en comfort. Met hun scherpe tanden knagen ze bomen en takken door en verkrijgen zo het materiaal voor het bouwen van hun dammen. Bevers zijn in staat om dammen van honderden meters te bouwen in verschillende lagen met sluizen waardoor de waterstand geregeld wordt in hun vijvers. Ze behouden met behulp van die sluizen het hele jaar door dezelfde waterstand.
Net zoals je totemdier ben je als Stier iemand die onafgebroken hard werkt. Voortdurend ben je in de weer met het verbeteren van je huis en je werkomgeving met als doel veiligheid en tevredenheid. Bevers zijn geduldig en ook creatief, en krijgen meestal wel voor elkaar waar ze hun zinnen op gezet hebben. Omdat stabiliteit zo belangrijk is voor de Bever geven deze mensen de voorkeur aan duurzame stabiele relaties.
De totemplant van de Bever of van de Stier is de rode klaver.
Rode klaver is een overblijvende plant die in het grasland voorkomt en was een totemplant bij veel van de Noord Amerikaanse Indianenstammen. Rode klaver voorziet de bodem van stikstof en voorziet bijen van een rijke bron van nectar die een heerlijke honing oplevert. Daarnaast wordt rode klaver geteeld als veevoer. De Indianen gebruikten rode klaver medicinaal maar dit kwam ook voor in de Europese volksgeneeskunde. De plant werd beschouwd als een middel tegen constipatie, hetgeen een prachtige is voor het vastzitten en niet kunnen loslaten waar het Stier principe soms inderdaad mee worstelt. Ook bij gebrekkige eetlust werd Rode Klaver ingezet. Van de bloemblaadjes kun je thee trekken, en die stimuleren de lever, de galblaas en dat heeft een kalmerende werking op het astrale en emotionele lichaam.
De Rode Klaver voorziet dus in heel wat voeding, net zoals de Bever, en net zoals de Stier.

De bloedsteen is je totemmineraal als je een Stier bent. Het gaat hier dan om de groene variant met rode vlekken, die als bloedsteen of heliotroop bekend staat. Heliotroop betekent: weerkaatsing van de zon, terwijl groen de kleur is van planten die omhoog naar de zon streven. Heliotroop werd daarom beschouwd als een steen die het menselijk bewustzijn helpt zich te verheffen naar het niveau van de spirituele zon, en om die reden schreven talloze oude volken allerlei buitenzintuiglijke eigenschappen aan die steen toe. De rode vlekken worden veroorzaakt door ijzeroxide en maken de steen daardoor tot een bloedstelpend middel. De Amerikaanse indianen gebruikten de steen als bescherming tegen wonden en insectenbeten, en voor het stelpen van bloedneuzen en bloedende sneden. En op de navel gedragen oefende hij een geneeskrachtige werking uit op maag-en darmstoornissen. Door in een draaiende beweging met de steen langs de wervelkolom omhoog te gaan, stimuleerde men ook de krachtcentra van het energielichaam en de chakra’s. De langzame, subtiele trillingen werden door de chakra’ s opgenomen en brachten ze in harmonieus verband met elkaar. De steen brengt dan ook dingen op 1 lijn. Je kunt trouwens ook een bak met water in het zonlicht zetten met zo’n bloedsteen erin, gedurende 2 dagen. Het water absorbeert dan de trillingen en zo kun je een tonicum bereiden voor het in balans brengen van de subtiele energieen in je lichaam. En zo geeft de bloedsteen harmonie en rust in het systeem, hetzelfde waar een Stier naar op zoek is.


Eigenschappen van de Bever

Bever is de doener in het dierenrijk. De kracht van Bever is verwant met de energie van water en aarde, en omvat een sterke betrokkenheid bij familie en huiselijke haard.
Als je zou kijken naar de dammen in bosriviertjes, zou je verscheidene in – en uitgangen zien.
Bij het bouwen van zijn huis legt Bever altijd vele alternatieve ontsnappingroutes aan. Deze handelswijze is een les voor ons allemaal om onszelf niet in een hoek te (laten) drukken.
Als we onze alternatieven elimineren, dammen we de ervaringenstroom van het leven in.
Een doener wordt gekenmerkt door vlijt, en Bever weet dat productiviteit door beperking vernietigd wordt.

Bever is uitgerust met zeer scherpe tanden, waarmee hij hele bomen kan vellen. Je kunt je voorstellen wat hij met de ledematen van roofdieren zou kunnen uitrichten.
Aan de achterzijde is Bever voorzien van een peddelvormige staart, die goed van pas komt bij het zwemmen en tevens zijn achterwerk beschermt. Dit kleine zoogdier is goed toegerust om zijn bestaan te beschermen.

Om de kracht van Bever te begrijpen, zou je eens kunnen kijken naar de kracht van arbeid en eens kunnen nagaan hoe het voelt als je iets hebt bereikt. Je kunt niet in je eentje aan een droom bouwen, daar heb je een groep voor nodig. Om met een groep aan een doel te werken, is het nodig dat er ware groepsgeest heerst. Als deze present is, ontstaat er harmonie van de hoogste orde.
Individuele ego’s gaan elkaar dan niet in de weg zitten. Elke deelnemer aan het project heeft eerbied voor de talenten en capaciteiten van de anderen, en weet hoe hij kan bijdragen om hun gedeelte van de puzzel op te lossen. Door goed samenwerken wordt een groepsgevoel bereikt, waaruit weer eenheid voortkomt.

Als je Bever gekozen hebt, kan het tijd zijn om je ideeën te gaan verwerkelijken of om een project af te maken waaraan je al een poosje niets meer hebt gedaan. De Beverkaart zou je ook kunnen vragen conflicten met collega’s of vrienden tot een oplossing te brengen.
Bever vertelt je uit te zien naar alternatieve oplossingen voor de uitdagingen in je leven.
Bever vertelt je de creaties te beschermen waarin je je liefde en energie hebt gestoken. Soms brengt Bever de waarschuwing dat je goed moet opletten wat er achter je rug gebeurt. Gebruik je onderscheidingsvermogen, dan zal alles in orde komen.

Bekijk ook

Uil (Boogschutter )

Uil (Boogschutter )

Edelsteen: Obsidiaan – Plant: Maretak – Kleur: Bruin – Aardekleuren Binnenkort, in de tijd van …