Valk (Ram)

Edelsteen: Opaal – Plant: Paardebloem – Kleur: Rood

Het eerste teken is de Ram, waarvan het totemdier de Valk is. Je bent een Valk als je geboren bent in de ontwakingstijd van het jaar, tussen 21 maart en 19 april. Als Valk behoor je tot de clan van haviken, de vuurclan.

De rode havik werd door talloze indianenstammen vereerd en zijn veren waren een kostbaar bezit, die gebruikt werden in ceremoniën.
Net zoals je totemdier is deze onder de Havik geboren mens iemand die graag zijn vleugels uitslaat. Ook zij zijn jagers, maar je prooi bestaat vaak uit een nieuw idee, een nieuwe ervaring of nieuwe plaatsen om te bezoeken. En net zoals de valk die tot op grote hoogten kan vliegen, zo doen de mensen met deze totem dat ok met hun hooggestemde idealen. Wel kunnen ze vlug afgeleid zijn.
Je totemplant is de paardebloem, een overblijvende plant die in Noord Amerika en Europa zeer veel voorkomt op grasland en onbebouwde velden en langs oevers. In gecultiveerde gebieden wordt de plant zelfs als zoiets als een plaag beschouwd.
Alle delen van de paardebloem zijn medicinaal te gebruiken. Wortels, blaadjes en bloemen. De paardebloem wordt ook wel pluisbal genoemd, met hun zaadjes die op de wind vervoerd worden, en nagenoeg overal groeien waar ze landen.. Valken zijn als hun totemplant, ze waaien gemakkelijk van de ene naar de andere plaats, of van het ene naar het ander idee, en vliegen direkt en spontaan op dingen af.
Valken kunnen zelf in heel veel opzichten baat hebben bij de kalmerende en geenskrachtige, ook bloedzuiverende eigenschappen van hun totemplant, de paardebloem. Molsla bijvoorbeeld is rijk aan vitamine C, B, E en G, en bevat essentiele mineralen zoals calcium, ijzer, fosfor en kalium.

Als je een Valk bent, geboren in de tijd van de Ram, dan is je totem-edelsteen de Opaal. De Opaal heeft zich gevormd op warme plaatsen met druk, zoals in spelonken in vulkanisch gesteente of in de buurt van warme bronnen. De steen kan daarom gebruikt worden om warmte en druk te verduren en is vooral geschikt als je onder emotionele druk staat of een vuurproef moet ondergaan!
De opaal is dus heel geschikt als je moet leren je emoties in bedwang te houden.

De valk is de boodschapper onder de dieren, ongeveer vergelijkbaar met de godenbode in de Griekse mythologie. De kreet van een valk kondigt altijd een bijzondere gebeurtenis aan, die zowel met vreugde als met angst gepaard gaat. Het is belangrijk de huidige situatie nauwkeurig te observeren, moed te vatten en dapper op te treden.

De valk brengt ook de boodschap de hand uit te steken en de geschenken van de Grote Geest aan te nemen, die weliswaar al klaarliggen, maar misschien nog niet gezien worden.

Mensen met de kracht van een valk zijn scherpe waarnemers, aan wie zelfs het kleinste detail niet ontgaat, maar zonder dat ze daarbij het overzicht over het geheel verliezen. Ze kennen de tekens en ontvangen aanwijzingen uit de andere werelden.

Wees alert telkens als u de schrille kreet van de valk hoort! Zoek een beter perspectief om zijn boodschap te kunnen duiden.

Bekijk ook

Specht (Kreeft)

Edelsteen: Rozekwarts – Plant: Wilde Roos – Kleur: Roze De Kreeft is geboren in de …