Home => Astrologie => De Totemdier Astrologie => Bruine Beer (Maagd)

Bruine Beer (Maagd)


Edelsteen: Topaas – Plant: Viooltje – Kleur: Bruin Violet

Als je geboren bent tussen 22 augustus en 21 september en een Maagd bent volgens de westerse astrologie, dan is je totemdier de Bruine Beer, je totemplant het Viooltje, en je totem edelsteen de Topaas. Je kleur is Bruin en violet.

Je bent geboren in de oogsttijd en behoort tot de schildpadclan.
Leden van deze clan omringen zich graag met degelijke en vertrouwde dingen. Stapje voor stapje boek je vooruitgang, en je bezit een nauwe affiniteit met de natuur, specifiek gebieden met heuvels of bergen.
Je totemdier is dus de Bruine Beer. Deze kan tot 1,5 meter lang worden en wel 800 kg zwaar wegen. Hoewel hij verschrikkelijk sterk is is hij een van de zachtaardigste dieren die er zijn, hij is bijna menselijk. Hij kan op twee benen lopen, in bomen klimmen en zelfs vis vangen met zijn poten. De beer eet nagenoeg alles – gras, planten, bessen, noten, groente, vis en kleine dieren. Hij is met name verzot op honing en bessen.
In de winter houden beren een winterslaap. De welpen worden vroeg in de lente geboren – het duurt ongeveer 7 jaar voor ze volwassen zijn. Beren hebben tijd nodig zich aan veranderingen aan te passen. Het zijn constructieve en goede reparateurs, en kunnen dingen weer aan de gang krijgen.
Voor de amerikaanse indianen was de bruine beer een dromer. Hoewel je praktisch bent aangelegd, ben je misschien in essentie daarom ook wel een dromer, met een scherp voorstellingsvermogen en je kunt dan kennelijk eindeloos dagdromen.
Het viooltje is je totemplant als je een Bruine Beer bent volgens Moeder Aarde astrologie. Het viooltje groeit dicht op de grond en evenals hun totemplant uiten Bruine Beren hun tederheid vaak door praktische bezigheden die dicht bij de aarde blijven. Je totemmineraal is de topaas. Deze zachte, goudbruine steen is heel delicaat, maar bergt een grote kracht in zich. Hij werd beschouwd als de steen van de expansie, en hij wekt een gevoel van hoop. Topaas geniet de reputatie spanningen te verdrijven, en wel speciaal negatieve trillingen van een gekwelde geest. Om die reden helpt de topaas ook bij depressiviteit en slapeloosheid. Ga liggen en leg een topaas op je derde oog.
Andere mensen die Bruine Beer mensen kunnen kunnen het beste aan hun praktische kanten appeleren. Toon belangstelling voor hun werk en wees begaan met hun wel en wee. Wees ook vooral logisch. Bruine beren houden niet van onzekerheid of niet op tijd zijn of zonder afspraak binnenvallen. Ze rageren op oprechte begaanheid en affectie en zachtheid. Wordt je echter te vlug emotioneel, dan slaan ze op de vlucht.

Eigenschappen van de Bruine Beer

De kracht van Beer is de kracht van introspectie. Je vindt deze kracht in het Westen op het Grote Medicijnwiel van het leven. Beer zoekt honing, of de zoete smaak van de waarheid, in een oude holle boom.
’s Winters, wanneer de IJskoningin regeert en de Aarde het gezicht van de dood vertoont, gaat Beer het baarmoederhol in om zijn winterslaap te houden, om de ervaringen van een jaar te verwerken.
Er wordt wel beweerd dat onze doelen ook in het Westen liggen. Om de doelen en dromen die we met ons meedragen te verwezenlijken, dienen we ons van tijd tot tijd aan introspectie over te geven.

Om als Beer te worden en de veiligheid van het baarmoederhol binnen te gaan, moeten we ons afstemmen op de energie van de Eeuwige Moeder, en voeding ontvangen vanuit de placenta van de Grote Leegte.
De Grote Leegte is de plaats waar alle oplossingen en antwoorden in harmonie leven met de vragen waarvan onze werkelijkheden zijn vervuld. Als we ervoor kiezen te geloven dat er vele vragen bestaan omtrent het leven, moeten we ook geloven dat de antwoorden op deze vragen in onszelf te vinden zijn.
Elk wezen beschikt over de vaardigheid om de geest tot bedaren te brengen, de stilte binnen te gaan en te WETEN.

Vele stammen hebben deze ruimte van innerlijk weten het Huis van de Droom genoemd, waar de dood van de illusie van tastbare werkelijkheid de uitgestrektheid van eeuwigheid bekleedt. In dit Huis van de Dromen zijn onze voorouders in vergadering bijeen; vandaar raden ze ons alternatieve wegen aan die naar onze doelen leiden.
Dit is de kracht van Beer.

Deze zeer speciale Beerenergie omvat de vrouwelijke ontvankelijke energie die eeuwenlang zieners, mystici en sjamanen in staat heeft gesteld te profeteren. In India is het hol het symbool voor het hol van Brahma. Als Brahma’s hol wordt de pijnappelklier beschouwd; deze bevindt zich in het centrum van de vier hersenkwabben.
Als je een overzicht van het hoofd voorstelt, zou de bovenkant ervan een cirkel zijn. Het Zuiden zou het voorhoofd zijn, het Noorden de achterkant van de schedel, het Westen de rechter hersenhelft, en het Oosten de linker hersenhelft.
Beer bevindt zich in het Westen, de kant van de intuïtie, de rechter hersenhelft.

Om aan zijn winterslaap te beginnen, reist Beer naar het hol, het centrum van de vier hersenkwabben waar de pijnappelklier zich bevindt.
Terwijl Beer in het hol droomt of slaapt, zoekt hij/zij antwoorden. Beer voelt zich vervolgens in de lente als herboren, als een lentebloem opent hij/zij zich.
Gedurende eons hebben alle zoekers naar de Droomtijd en naar visioenen op het pad van stilte bewandeld.
Zij hebben het innerlijk gebabbel stopgezet en de plaats bereikt vanwaar hoger bewustzijn mogelijk wordt – het kanaal of de pijnappelklier.
Vanuit het hol van Beer vind je de weg naar het Huis van de Droom en de andere niveaus van verbeeldingskracht of bewustzijn. Dat Beer vandaag naar je komt, betekent dat de kracht van weten je heeft uitgenodigd om de stilte binnen te gaan en kennis te maken met het Huis van de Droom.
Je doelen kunnen nu tastbare werkelijkheid worden.
Dit is de kracht van Beer.

Bekijk ook

Hert (Tweelingen)

Hert (Tweelingen)

Edelsteen: Agaat – Plant: toorts of koningskaars – Kleur: Oranje Als je tussen 21 mei …