Home => Astrologie => De Totemdier Astrologie => Otter (Waterman)

Otter (Waterman)


Edelsteen: Turkoois – Plant: Varen – Kleur: Hemels blauw

Ben je een Waterman en geboren tussen 20 januari en 18 februari? Dan is je totemdier volgens de Indianen de otter. En de clan waar je in principe toe behoort is de vlinderclan. In de natuur is het de tijd van reiniging.

De otter die behoort tot de familie van de marterachtigen voelt zich zowel in het water als op het land thuis. Hij heeft een dikke, sterke, spits toelopende staart, die als roer in het water dient en als werktuig voor zijn bouwwerkzaamheden. Hij heeft korte, sterke poten en vliezen tussen de tenen, en daarmee kan hij met grote snelheid door het water zwemmen. Hij kan tot vier minuten onder water blijven. Hij kan in langgerekte staat wel 90 cm lang worden. De otter voedt zich voornamelijk met vis. Hij staat bekend om zijn enorme vermogen plezier te maken en om zijn speelsheid. Omdat de otter ook houdingen aan kan nemen die ongebruikelijk zijn voor dieren wordt hij ook wel als een soort van mimespeler beschouwd.
Net zoals hun totemdier zijn onder dit teken geboren mensen vriendelijk, behulpzaam, speels en doortastend. Met hun grote hulpvaardigheid zetten ze zich vaak in voor liefdadige doelen. En ook zij zijn goed in het imiteren van anderen. Een knorrige otter is een otter wiens energieën om de wereld te helpen geblokkeerd worde. Otters zijn grote organisatoren in het dierenrijk en evenzo de waterman in het mensenrijk. De totemplant voor jou als otter is de Varen.

Als je een otter bent volgens de Indiaanse moeder aarde astrologie, en dus een waterman in ons taalgebruik, dan is je totemplant de varen. Altijd groen, overblijvend en welig groeiend op schaduwrijke plaatsen, in de bossen en tussen de rotsen. De indianen maakten van de wortelstok een infusie tegen hoesten en ademhalingsproblemen. En het diende als reinigend middel voor het wassen van uitwendige wonden. Evenals hun totemplant bezit je als Otter het vermogen om met de wind mee te buigen en je aan te passen, alhoewel je dat niet minder hardnekkig maakt.
Je Totemmineraal is de turkoois, een zachte, hemelsblauwe of groenblauwe steen. Heel grappig, drie uitzendingen van Raya geleden, toen ik het over edelstenen had, en we het hadden over de amethyst als edelsteen voor het vissentijdperk, zat ik te twijfelen tussen de turkoois of de aquamarijn voor het watermantijdperk. Volgens moeder aarde astrologie zou het dus de Turkoois moeten zijn. Waarschijnlijk kunnen ze er allebei voor dienen. De turkoois is een inzichtbevorderende steen en elke otter zou er een moeten dragen voor het evenwicht van zijn of haar gemoedsgesteldheid. Als armband aan de linkerpols zijn turkooizen genezend, en in meditaties helpen ze door te dringen tot het doel.

Eigenschappen van de Otter

De kracht ven de Otter houdt een aantal lessen in over vrouwelijke energie. Deze zijn van toepassing op zowel mannen als vrouwen, daar we allemaal een vrouwelijke kant hebben.
Otter is heel zorgzaam voor haar jongen; zij zal uren met hen spelen en daarbij allerlei acrobatische toeren uithalen. Otter leeft op het land, maar altijd dicht bij water.
De elementen Aarde en Water zijn de vrouwelijke elementen. Otter, die zich in beide elementen thuis voelt, is de personificatie van vrouwelijkheid: lang, glad en sierlijk. Otter is de ware ‘coquette’ van de dierenwereld.

Otter is altijd in beweging en zeer nieuwsgierig. In tegenstelling tot andere dieren zal Otter nooit als eerste een gevecht beginnen. Ze verdedigt zich slechts.
Dit vrolijke kleine schepsel is dol op avontuur; ze gaat ervan uit dat alle andere schepselen vriendelijk zijn – totdat het tegendeel is bewezen. Deze karaktertrekken vormen de schoonheid van een evenwichtige vrouwelijke kant, de kant die ons in staat stelt anderen in ons leven toe te laten zonder vooroordelen of achterdocht jegens hen te koesteren. Otter leert ons dat evenwichtige energie niet jaloers of kattig is.
Het gaat om zusterschap, om plezier hebben en om delen in het geluk van anderen. Vanuit het vast verankerde geloof dat alle talenten ten goede komen aan de hele stam, is Otter blij voor anderen.
Lang geleden was het volgens het stammenrecht gebruikelijk dat als een vrouw weduwe werd, haar zuster haar eigen echtgenoot als minnaar aan de weduwe aanbood om te voorkomen dat haar scheppende kracht zou opdrogen en niet meer gebruikt zou worden. Dit is ook de kracht van Otter
.
In Otters evenwichtige opvatting over het delen van goedheid bestaat geen ruimte voor afgunst, of voor angst om vervangen te worden. Vrouwelijke energie zonder spelletjes of macht vormt een prachtige ervaring. Het is de vrijheid van liefde zonder jaloezie. Het is je naaste liefhebben als jezelf.
Het zou wel eens tijd kunnen zijn om je gevoelens over het delen met anderen van de overvloed in je leven aan een onderzoek te onderwerpen. Otter zou kunnen zeggen dat zowel mannen als vrouwen naar de schone eigenschappen van het vrouwelijke dienen te streven, zodat eenheid van geest kan worden bereikt. Dit zou inhouden dat jaloezie vernietigd wordt, te samen met alle boze handelingen die hieruit voortkomen.
Het zou betekenen dat je je ego met een Haviksoog in de gaten houdt en compleet vertrouwen handhaaft.
Er zou een wereld ontstaan waarin alle mensen samenkomen om het recht van ieder persoon om te zijn te erkennen.

Als Otter tot jou spreekt vertelt Otter je misschien dat je het speelse kind moet worden en eenvoudigweg moet toestaan dat dingen zich in je leven ontvouwen. Het zou wel eens tijd kunnen zijn om je verslaving aan gepieker op te geven. Otter leert je ook dat het van belang is niet aan materiele zaken te hechten, zodat deze je niet kunnen binden of je tot last kunnen worden.
Als je wilt leren van de gewoonten van Otter, kun je eens kijken naar de ontvankelijke kant van je aard, die vol vreugde is.
Heb je jezelf onlangs een cadeautje gegeven? Heb je tijdens je meditatie boodschappen ontvangen? Word Otter en stap zachtjes in de rivier van het leven.
Drijf mee op het water van het universum…zo pas je evenwichtige vrouwelijke energie toe. Eer deze energie, dan zul je de kracht van het vrouwelijke ontdekken.

Bekijk ook

Gans (Steenbok)

Gans (Steenbok)

Edelsteen: Peridoot – Plant: Braam – Kleur: Wit Als je een Gans bent, of liever …